lauantai 9. huhtikuuta 2011

Coimbra

Kuimbra on joskus ihan mahtava kaupunki. Kuten tänään, kun aurinko paistoi pilviseltä taivaalta (eli ei liian hotisti), tutkimme kaverin kanssa koruja ja laukkuja Sé Velhan käsityötorilla, istuskelimme joen rannalla, puhuimme pojist-... siis ihmissuhteista ja tunteiden monimutkaisuudesta...



Toki ehdin jonkin verran myös opiskella, mutta se jäi ehkä vähän paitsioon, tänäänkin. Saimme toki yhden parini kanssa tehtyä powerpointit maanantain esitykseemme mirandeesistä, joka on Portugalin toinen virallinen kieli. Huomenna on sitten vuorossa toinen parityö, joka on paljon monimutkaisempi ja haastavampi. Pieni lohtu on siinä, että parini on brasilialainen, joten ainakin portugaliksi kirjoittaminen on hänelle helpompaa kuin minulle. Eikä hän ole kamalan ujo, mikä on myös loistavaa, sillä meidän täytyy haastatella muita Erasmus-opiskelijoita. Toivottavasti opettaja pystyy lainaamaan meille nauhuria.

Mitä ilmeisemmin tänään on hyvin kulturelli päivä täällä. Joku konsertti on meneillään ihan lähistöllä. Toivottavasti ei jatku kovin myöhään. En tiedä, miten kestän opiskelijoiden Queima das Fitas -festivaalin aikaan, jolloin koko keskusta on elossa 24h, varsinkin öisin. Pitää nukkua viikko korvatulpat korvissa - luulen nimittäin, että en muutu partypartyerasmukseksi tai villiintyneeksi portugalilaiseksi opiskelijaksi edes Queima das Fitasin takia! Ihme opiskelijaperinteitä täällä.

Kävin tiistaina Figueira da Fozissa rannalla noiden kolmen hassun kanssa.

3 kommenttia:

  1. Voi, siellä on jo kesä... ja kukkasia. Näyttää niin leppoisalta, ja mikäs olisikaan sen mukavampaa kuin istuskella joen rannalla ja puhua noista hurmaavista kaksilahkeisista?

    Mukavaa, että loit blogin. Olisi tietenkin ollut kiva seurata reissuasi ihan alusta asti näin ja olisi sinullekin jäänyt "leikekirja" muistoksi, mutta voit olla varma, että kyllä minä täällä ainakin käyn lukemassa varmasti senkin jälkeen, kun tulet kotiin sieltä, Muikku-kultaseni.

    VastaaPoista
  2. PS. Mummu tiedustelee, oletko toisiksi alimmaisessa kuvassa järven jäällä. (Totta kai. Portugalissa järven jäällä tähän aikaan vuodesta, toki olet.)

    VastaaPoista
  3. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Blogin kirjoittaminen taisi käydä syksylläkin mielessä, mutta en sitä kai tosissani koskaan ajatellut.

    Järven jäällähän me luistimet jalassa otettiin vähän aurinkoa, juu.

    VastaaPoista